De Crappydog-poster

Het leek mij weer eens leuk om mijn proces van ‘poster maken’ te laten zien door middel van stap voor stap-foto’s. Dit proces is elke keer anders en deze posters die ik af en toe mag maken in opdracht van InDeKringloop.nl (check de site voor de prachtige sessies) zijn perfect om ietwat te experimenteren. De band heet Crappydog (luister hier!) en ik wilde gewoon simpel een soort van zwerfhond op de poster hebben. Om hem niet te netjes te laten ogen heb ik de schets eens niet in Illustrator bewerkt maar beplakt met uit tijdschriften gescheurde stukken papier. Het leuke van gescheurd papier is dat je niet op de millimeter nauwkeurig kan werken, wat soms zeer bevrijdend werkt bij mij. Het plakken van de tekst Crappydog was een grote gok want dit had ik op geen enkele manier geschetst of iets dergelijks. Tijdens plakken van de zwarte stroken hoopte ik maar dat het zou gaan passen. De tekst Crappy moest ik noodgedwongen wat schuin omhoog plakken maar gek genoeg werkt het. Na het plakken het geheel gescand. Als je goed kijkt zie je onder op zijn schobbende poot nog een klein geelgroen blaadje die blijkbaar nog onder de scanner lag. Deze heb ik bewust niet weggeshopt, ik vond dit wel grappig. Na het scannen wat typografie aan het uitproberen geweest, het uiteindelijke resultaat zie je hier helemaal onderaan. Helaas heb ik de allereerste schetsen van de hond niet meer, hij had meer hangende oren en een lange staart, misschien dat je daar nog wat potloodresten van kan zien op de schetsen hieronder. En de kwaliteit van de foto’s zijn matig (sorry) maar het geeft een goed overzicht van de stappen…

2 thoughts on “De Crappydog-poster

  1. Was al bekend met de band, en moet zeggen deze poster past perfect bij hun stijl van muziek. erg gaaf ook hoe je hier stap voor stap laat zien hoe de poster is opgebouwd.

    Zeer leerzaam

  2. Knap hoor! ik had zelf op de kleuterschool al een hekel aan zulke werkjes. dat gelnoei met lijm enzo 🙂
    De band wil er zelf ook vast wel een paar hebben!

Comments are closed.