Spetters – New & Improved?

De Paul Verhoeven-film Spetters uit 1980 is gerestaureerd en is sinds gisteren opnieuw verkrijgbaar op DVD en voor het eerst in HD op Blu Ray. Gisteren werd de film in gerestaureerde versie getoond in filmmuseum Eye te Amsterdam. Wat mij meteen opviel is dat niet alleen de film een nieuw verfje gekregen heeft. Op de poster van de opgeknapte versie prijkt een wel heel erg opvallende versie van actrice Renée Soutendijk. In mijn herinnering zag haar personage Fien er toch iets anders uit in de film. 1 Ding is duidelijk, er is iemand gigantisch losgegaan op Photoshop! Of zou Fientje door George Lucas-praktijken er in de film nu ook zo uitzien? Dan ben ik benieuwd naar de special effects tijdens motorcross-scenes. En de pikante scenes…?

Nee heus, over die poster. Klein onderzoekje gedaan naar vroegere videohoezen en posters van de film, het blijkt dat ze Fien wel vaker verbouwd hebben…

 

Hier de originele onbewerkte foto. Of het een directe still is uit de film is mij onduidelijk.

 

En de poster anno 2012. Van de producers van Baywatch?
En waarom dat halfbakken broodje zo vreemd in beeld?

Als ik zo naar deze Deense versie van de dvd-hoes (hieronder) kijk lijkt het net of ze het broodje bij de Nederlandse versie gewoon vergeten zijn om weg te werken. En waarom hebben ze in Nederland het mooie logo van de Deense versie niet gebruikt? Nou ja, opvallend promotiemateriaal dus…