Hoesdoedel #003


Kijk, het wordt al duidelijker dat je voor de hoesdoedel alleen kunt reageren op dit blog (en niet via m’n Twitter, DM of Facebook, etc), anders kun je fluiten naar je punt en dat is toch jammer, niet dat je er wakker van zal liggen maar toch. Voor ik de uitslag geef op Hoesdoedel #002 eerst de opgave van Hoesdoedel #003. Dus de vraag is wederom: Welke hoes heb ik hierboven gedoedeld? Uitvoerende plus titel van het album. De snelste met het juiste antwoord sleept de punt in de wacht. Hij lijkt me makkelijker dan de vorige 🙂


Antwoord Hoesdoedel #002: Jens Lekman – Night Falls over Kortedala (2007)
Winnaar: Romeo
(Scoreboard kun je inmiddels vinden op de hoofdpagina van dit blog, rechts onderaan)

Wie is nu die Jens Lekman? Lekman is een Zweedse muzikant diens muziek beinvloed is door oa Jonathan Richman en Belle & Sebastian. Muziek is beetje te omschrijven als gitaarpop met veel gebruik van samples en strijkers en de teksten zijn vaak grappig, romantisch en/of melancholisch, me like. Lekman heeft inmiddels 2 albums uitgebracht waarvan de doedel Night Falls over Kortedala de tweede is. Aangezien die al uit 2007 stamt, lijkt het me de hoogste tijd voor een nieuw album van zijn hand. Deze maand kwam alvast de EP An Argument with Myself uit, dat riekt naar een heel album binnen niet al te lange tijd? We wachten af. Hieronder kun je kijken en luisteren naar akoestische versie van de hekkensluiter van het album uit 2007, het nummer Friday Night at the Drive-In Bingo. Fluit u even mee?

3 thoughts on “Hoesdoedel #003

Reageer